Fórum ZSVTS 2009

1/6/2009, Peter Tomlein

Fórum viedol Prof. Alfonz Smola. V strede predseda ZSVTS SR Doc. Ján Lešinský. Napravo predseda ZSVTS ČR Ing. Daniel Hanus

Celozväzové odborné stretnutie sa konalo tradične za účasti partnerského českého ZSVTS, ktorého predsedom je Ing. Daniel Hanus. Cieľom fóra bolo oceniť aktívnych  členov a vymeniť si skúsenosti. To pri viac ako 40 členských organizáciách nie je  jednoduché. Po príhovoroch predsedov, nasledovala diskusia k zameraniu jednotlivých  členských zväzov. Ich zástupcovia sa vyjadrovali k trom otázkam: 

  1. Čo je vo Vašej oblasti svetovým trendom? 
  2. Ako Vaša organizácia prispieva k propagácii svetových noviniek?
  3. Ako Vaša organizácia pristupuje ku napĺňaniu vízie Slovenska do roku 2030?

Z diskusie bolo zrejmé, že zameranie jednotlivých členských organizácií je veľmi rôznorodé a veľmi ťažko sa hľadá spoločný menovateľ. Ten by mal spočívať v práci s mládežou, v propagácii vedy a techniky. Žiaľ na túto činnosť ministerstvá neprispievajú. ZSVTS by sa však mala o ich podporu neustále uchádzať. Mala by vybudovať most medzi univerzitami, akademickou obcou, štátom, vzdelávacím procesom a praxou. V čase krízy to je  stále ťažšie. Krízu predseda pán Lešinský charakterizoval ako krízu majiteľov, riaditeľov i človeka. Tým kruh uzavrel.

Dovolenka na Oravici

Chata je jednoposchodová, na prízemí sú dve izby 2 lôžkové a na prvom poschodí sú 3 izby, z ktorých sú dve izby dvojlôžkové a jedna izba je štvorlôžková.

ZSVTS ponúka svojim členom možnosť dovolenky na chate na Oravici. Cena je 10 Euro/za noc. Hlásiť sa môžete u pána Jozefa Kováča 0905835522, jokoorava@zoznam.sk.

Kategórie dokumentu