S kým sa stretnete v Papierničke

 

S kým sa stretnete v Papierničke

LORD NORTON A SLUHA JAMES /po dvadsiatich rokoch.../

Prof. Ing. Peter Staněk, DrSc., Ľuboš Kostelný, Jozef Vajda a Michael Szatmáry

V Papierničke 7.11.2019 /štvrtok/ o 17.00 hod

            V rámci programu konferencie po prvých blokoch o prieniku právnych noriem, nových technológiách s alternatívnymi chladivami, a diskusii o ekonomickom vývoji malých firiem v ekonomickom prostredí Slovenska i sveta s Prof. Ing. Petrom Staněkom, DrSc. zo SAV sa pobavíme s Ľubošom Kostelným a Jozefom Vajdom a posledný deň s Michaelom Szatmárym.

Prof. Ing. Peter Staněk, DrSc.,

Je slovenský ekonóm a prognostik pracujúci v Slovenskej akadémii vied. Je vedúcim Ústavu ekonómie a manažmentu SAV, pracoval tiež ako poradca viacerých slovenských premiérov. Okrem iného sa venuje finančným trhom, globalizácii, svetovej ekonomike, štruktúrnemu a technologickému rozvoju či znalostnej ekonomike. Má slabosť pre japonské záhrady. V rokoch 1994 - 1998 bol poradcom predsedu vlády SR Vladimíra Mečiaraa v rokoch 1997 - 1998 bol štátnym tajomníkom ministerstva financií. Pôsobil ako predseda vedeckej rady Ekonomického ústavu SAV a tiež ako poradca premiéra Roberta Ficav jeho prvej aj druhej vláde. V roku 1997 sa podieľal na koncepcii na ochranu ozónovej vrstvy z pohľadu postupného vylúčenia CFC a HCFC chladív. Je aktívny v oblasti politiky zníženia skleníkového efektu.

 

Po diskusii s  Prof. Ing. Peter Staněk, DrSc. v predstavení Lord Norton a sluha James si budete môcť vychutnať nezameniteľný humor, veselé a netradičné príhody v skvelom hereckom obsadení Ľuboša Kostelného a Jozefa Vajdu, pod režisérskou taktovkou Michala Vajdičku. Michael  Szatmáry je jedno z najväčších a najjagavejších mien na slovenskej stand-up comedy scéne má svoje tour so svojím špeciálom, s názvom Profesionálny žid.

 

Rozplakať Vás vie aj cibuľa

Rozosmiať vie Michael Szatmáry

Michael Je redaktorom Markízy, neverí konšpiráciám, skladá hudbu, účinkuje v stand up comedy, pred trinástimi rokmi založil internetovú stránku delet.sk. Je Žid, v Izraeli žil šesť rokov. Tento vyštudovaný politológ a dlhoročný televízny spravodajca už hypnotizoval divákov z pódia nielen v našej showke, ale aj ako muzikant a skladateľ. Okrem toho sa snaží ľudí informovať o židovskom svete a keď zistil, že stres z chudoby je lepší ako ten pracovný, naplno sa začal venovať humoru a dcére.

 

Viac informácií nájdete v časopise Správy 7/2019