Nestor chladiarov Vojtech Maguľák stále duchom mladý tvorca má 70 rokov

 

Vojtech Maguľák starší je pán chladiar, ktorý toho stihol už veľa. Chladiarenské práce vykonáva doma i v zahraničí, má zastúpenie zahraničnej firmy a spolu so synom Vojtechom mladším vyvinuli mobilné chladiace a výčapné zariadenie napájané výhradne z fotovoltaických panelov. Tým to však nekončí. Vojto dobre chápe súčasnú dobu, v ktorej zákazníci naháňajú úspory energie a kde sa to dá, tam nielen chladí, ale zároveň vyrába aj teplú vodu.

Mobilné chladiace a výčapné zariadenie napájané výhradne z fotovoltaických panelov. Na obrázku dole výrobca Vojtech Maguľák starší spoločnosť MAG chladiarenská technika. Za výrobok získali osvedčenie o zápisu dizajnu, teda o priemyselnom vzore č. 28440 16.10.2017

Hlavné parametre: 

Mobilné chladiace a výčapné zariadenie je napájané výhradne z fotovoltaických panelov ktoré sú súčasťou zariadenia a sú inštalované na vonkajšom opláštení zariadenia. Do zariadenia sa zmestí 1-KEG súd s objemom 50l. Prevádzkový rozsah teploty: - 15 °C pri okolitej teplote + 30 °C. Zariadenie je určené do exteriéru a slúži na chladenie a čapovanie nápoja kdekoľvek a kedykoľvek.

Chladiar do voza i do koča

Chladenie a čapovanie nápoja kdekoľvek a kedykoľvek

Vojto je chladiarom od roku 1971, kedy ukončil SOU Dopravné v Košiciach so zameraním na chladiarenského mechanika. Od vtedy chladiacemu okruhu nielen rozumie, ale s ním aj cíti. Vníma, kedy sa okruh trápi, kedy má vysokú teplotu, nepripustí vysoký tlak a šetrí jeho srdiečko, kompresor, o ktorý musí byť dobre postarané, aby vždy mal dosť oleja. Vojto vie, kedy sa dá teplo, ktoré okruh odoberie pri chladení odovzdať do ohrevu podľa potreby.  Je to jednoducho chladiar do voza i do koča.

Na záver valného zhromaždenia pán Vojto Maguľák spolu so synom ponúkli účastníkov pohárom piva. A to bola skvelábodka sa tohoročným valným zhromaždením Zväzu. 

 

Viac informácií nájdete v časopise Správy 4/2023